FLL 2015 – World Class

Com a cada edició de la First Lego League-Lleida l’Escola Politècnica Superior va organitzar una reunió amb experts prèvia (13 de novembre de 2014) de en el tema que tracta la competició (aquella edició, innovació educativa) oferint l’oportunitat a tots els equips de tenir una visió del repte des d’un punt de vista professional.

IMG_8894.JPG

A la reunió estaven convidats tots el equips; entrenadors i participants de la IV edició FIRST LEGO League de Lleida. Com a les trobades anteriors van poder plantejar als experts tots els dubtes, les seves idees, les seves propostes per al treball científic, etc. i d’aquesta manera tenir una valoració objectiva i professional de la seva feina.

En aquesta ocasió els experts que ens van  acompanyar eren:

  • Universitat de Lleida – Dolors Mayoral, Coordinadora d’Innovació docent de la UdL.
  • MacMillan Education – Santiago Serrano, Gerent del Mediterrani
  • Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social – Glòria Jové, Professora Titular de la UdL i experta en innovació Educativa

IMG_8901.JPG

Els equips Almetronix de l’INS d’Almenar i Els Pitalegòrics de l’INS Els Planells d’Artesa de Segre van ser els equips protagonistes d’aquesta quarta edició de la FIRST LEGO League organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.

Els primers van aconseguir el 1r Premi Fundació Scentia al guanyador d’aquesta edició, mentre que els segons van guanyar el 2n premi al guanyador i el Premi GMV al Comportament del Robot. Tots dos van competir en la gran final estatal de la FLL que va tenir lloc a Santa Cruz de Tenerife el dia 22 de març. [+INFO]. En aquest torneig, tots dos equips van cuallar una gran actuació:Almetronix no va endur-se cap premi però va acabar en un més que meritòria 18a posició general en una competició on hi participaven 37 equips. Més bé va anar la competició per als nois de Els Planells d’Artesa de Segre. Els Pitalegòrics va guanyar el premi al Treball en Equip, quedant cinquens a la classificació general, i va obtenir una plaça per participar a l’Open African Championship  – Johannesburg (South Africa) que es celebrarà del 5  al 7 de Maig de 2015 on van aconseguir el segon Premi a la Millor Presentació de Projecte [+INFO]

IMG_9971.JPG

La Competició de Lleida va comptar amb la participació de 25 equips, amb un total de 240 nens i nenes de 20 col·legis i instituts de la província de Lleida, la Franja de  de Ponent i Barcelona.

DSC_8189_20q8

Els joves, organitzats en grups d’un màxim de 10 nens i nenes, van tenir que desenvolupar un projecte que constitueixi un avenç real en la resolució o millora del problema proposat que aquest any era World Class i van participar en la tradicional competició de robots. En la present edició World Class, els equips van analitzar quin és el futur de l’educació i van intentaran trobar les respostes. El repte els obligà a redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI i com aquesta forma de fer-ho canviarà la metodologia docent. En definitiva van ensenyar als adults què necessiten aprendre i de quina manera volen aprendre-ho.

La Jornada de competició va centrar-se es les dues línies principals de les que consta la FIRST LEGO League, la presentació dels projectes científics elaborats per els equips participants i jutjats per un tribunal d’experts, i la Competició de Robots, organitzada en tres rondes, en la que els equips havien d’aconseguir que el seu robot executés en un temps màxim de 2:30 minuts el màxim de desafiaments proposats per l’organització.

IMG_20150221_091103 (2).jpg

Així mateix, cal destacar que en aquesta edició, el mateix dia de la competició, tant l’EPS, la UdL com diverses empreses col·laboradores (Engijoc, Agustí Mestre) organitzaran diversos tallers, exhibicions, espais d’entreteniment:

  • UdL. Servei d’Informació i Atenció Universitària.
  • EPS. Taller “Scalextric inMind” i  Exposició “Projecte MotoStudent”.
  • ENGIJOC. “Robòtica per a tots”: Enginys Mecànics amb LEGO WeDo(a partir de 6 anys) I Robots d’Enginy amb LEGO Mindstorms (a partir de 10 anys).
  • AGUSTÍ MESTRE. “Cirtuit de cotxes elèctrics”, “Ludoteca LEGO” i taller de “Vols de drons”
  • A l’interior de CCCT també vam comptar  amb una Ludoteca LEGO per als més petits i d’un stand dedicat a la robòtica educativa.

IMG_20150221_095928.jpg

L’acte de Cloenda i el lliurament de premis va comptar amb la presència de nombroses autoritats, polítiques, institucionals i empresarials de les Terres de Lleida, així com els representants de les empreses patrocinadores d’aquesta edició de la FLL Lleida.

Podeu consultar des d’aquí:

Programa FLL World Class
Participants FLL World Class
Guanyadors FLL World Class
Repercussió als mitjans FLL World Class